De hondenverzekering van Aegon staat bekend om zijn uitgebreide dekking en bovendien de lage maandelijkse premie. Een basisverzekering van Aegon biedt bijvoorbeeld een dekking tot maximaal 3500 euro per verzekeringsjaar. Bovendien kent het basispakket hondenverzekering een laag eigen risico.
Bij Aegon is de zorgkeuze vrij. Het baasje mag dus zelf beslissen welke dierenarts zijn of haar hond mag behandelen. Aegon heeft enkel een basispakket, en biedt daarbij aanvullende modules die bovenop het pakket zijn af te sluiten.
Basispakket hondenverzekering van Aegon
Er is maar een pakket bij Aegon af te sluiten, voor zowel honden als katten. Dit is het basispakket. Bovenop het basispakket is het mogelijk aanvullend emodules af te sluiten. Het basispakket biedt dekking tegen een aantal zaken waarvan Aegon vindt dat deze zaken tenminste vergoed moeten worden.
In het basispakket wordt in ieder geval het consult bij de dierenarts of specialist in Nederland vergoed. Daarnaast dekt de hondenverzekering van Aegon ook de noodzakelijk medische behandelingen en opnames. Operaties en bijhorende narcose zijn onderdeel van de basisdekking. Narcose wordt overigens niet zomaar vergoed. Dit gebeurt enkel als de verzekeraar oordeelt dat dit noodzakelijk is. Neem voor de operatie dus eerst contact op met de verzekeraar als men kiest voor narcose. In tegenstelling tot bij veel andere hondenverzekeringen, behoort het plaatsen van een chip tot het basispakket.
Aegon dekt bovendien ook een aantal standaard onderzoeken. Het gaat hier om onderzoek, vooral gericht op aandoeningen bij de hond. Zo wordt bijvoorbeeld vergoed: het gebruik van röntgentechnologie, echoscopie, bloedonderzoek, biologisch micro-onderzoek en weefselonderzoek. Mocht de hond medicatie nodig hebben, dan vergoedt Aegon de kosten. Voorwaarde is wel dat de medicijnen in Nederland geregistreerd zijn en bovendien mag het niet gaan om inentingen of andere preventieve zorg.
Ten slotte neemt Aegon ook de vergoeding op zich voor verbandmiddelen en implantaten. Tijdens de revalidatie worden de middelen niet vergoed. Aegon heeft ook sondevoeding, behandeling aan heupen of ellebogen en OCD opgenomen in het basispakket, evenals eventuele euthanasie. De vergoeding bedraagt maximaal 3500 euro per verzekeringsjaar.
Eigen risico hondenverzekering
Net als bij vele andere verzekeraars, geldt ook bij dit pakket een eigen risico. Bij Aegon is gekozen om een vast bedrag per behandeling eigen risico in rekening te brengen. Het gaat dus niet om een percentage. Op die manier weet de verzekerde altijd wat hij moet betalen. In dit geval bedraagt het eigen risico 50 euro per declaratieformulier. Bij een consult van 60 euro is dit niet erg aantrekkelijk, maar bij een operatie van 1000 euro wel. De overige 940 euro wordt dan door de verzekeraar vergoed.
Declaraties dienen binnen zes maanden te worden ingediend. Maak daarom een balans van alle kosten en declareer deze. Het is namelijk toegestaan meerdere declaraties op één declaratieformulier te zetten. Dit betekent dat men dan slechts eenmalig 50 euro voor meerdere behandelingen betaalt. Kiest men ervoor steeds opnieuw een declaratieformulier per behandeling te gebruiken, dan moet er per formulier 50 euro worden betaald.
Aanvullende modules
Naast het afsluiten van het basispakket, kan de verzekerde kiezen voor aanvullende modules. Deze bieden dekking tegen kosten die niet in het basispakket gedekt worden. Denk daarbij aan een werelddekking of crematie.
Crematie hondenverzekering
Aegon biedt een aanvullende module voor crematie van de hond. Euthanasie is wel opgenomen in het basispakket. De kosten uit crematie kunnen wel degelijk verzekerd worden, wanneer men kiest voor een aanvullende module. Voor crematie van de hond geldt een vergoeding tot maximaal 150 euro. Er wordt geen eigen risico berekend bij deze aanvullende module.
Werelddekking
Ook biedt de hondenverzekering van Aegon een dekking voor het buitenland, mits deze via een aanvullende module is afgesloten. Anders worden alleen de kosten van de behandeling in Nederland vergoed. Belangrijk: niet alle landen vallen onder deze dekking. Er is dus geen sprake van een werelddekking, maar enkel voor alle landen binnen Europa. De vergoeding van de gemaakte kosten bedraagt maximaal 1000 euro per verzekeringsjaar. De maximale dekking in Nederland bedraagt 3500 euro per jaar.
Wachttijd
Belangrijk om rekening mee te houden, is de wachttijd. De verzekerde mag niet onmiddellijk kosten declareren. De eerste 30 dagen na het afsluiten van de polis komen alle kosten voor rekening van de verzekerde. De wachttijd geldt voor alle dekkingen, niet alleen voor het basispakket, maar ook voor aanvullende modules. De wachttijd geldt niet in het geval van een ongeluk of in het geval van het plaatsen van een chip.
Dekking en declaraties
Aegon biedt geen vergoeding voor castratie of sterilisatie van de hond, alternatieve geneeswijzen en behandelingen die te maken hebben met zwangerschap en geboorte. Lees voor meer zaken die niet gedekt worden, de polisvoorwaarden op de website van de verzekeraar.
Declareren kan eenvoudig via de website of per post. Alle declaraties moeten in het Nederlands worden ingeleverd, tenzij de kosten voortkomen uit de Europadekking. De declaraties moeten binnen zes maanden worden aangemeld door een dierenarts. Gebeurt dit niet, dan vallen de behandelingen buiten de dekking.